Läkemalva (Althaeae radix) tillhör våra traditionella naturmedel som använts långt tillbaka för diverse problem. Till och med namnet avslöjar växtens sedvanliga användningsområden. Örtagubben Läkemalva kommer från ekologiskt odlad läkemalva, och innehåller torkad rot. Torkad läkemalva lämpar sig bra till en kopp örtte, och du rekommenderas då att koka roten i cirka 20 minuter innan du avnjuter drycken. 1-2 teskedar läkemalvarot är lagom per tekopp om 250 ml. Viktigt: Förvaras torrt och mörkt. Läkemalva är en flerårig, högväxt ört med grunt handflikiga blad och rosa eller vita blommor. Första fynduppgift publicerades år 1795 då den omnämns av Retzius (Hylander 1971). Användning. Läkemalva var förr en medicinalväxt som användes mot allehanda krämpor, den är också den egentliga källan till marshmallows som framställdes från växtens rot. Detta är vårt eget varumärke. Örtagubbens egna örter kommer från utvalda ekologiska odlare i Europa.