Maries Bihantverk Lindhonung - svensk honungMaries Bihantverk Lindhonung kommer från Sverige, närmare bestämt från bikupor runt Malmö och Lund. Honungen skördas 3-4 gånger per år och smaken, färgen och konsistensen skiljer sig mellan de olika skördarna. Skördens varierar till följd av de olika blommor som växer under perioden och blir på så vis helt unik. Lindar i Malmö har gett smak och färg till honungen som får en ton av mint. Det är en äkta sorthonung med över 50% nektar från Lind. Smaken är frisk med tydliga inslag av lind. Konsistensen är fast och rimfrost kan förekomma. Honungen värms inte upp utan hanteras ytterst varsamt från kupa till burk. Varje skörd skickas till pollenanalys där man räknar pollenkorn genom att titta i mikroskop. Varje blommas pollenkorn har ett unikt utseende. Genom att räkna pollenkornen får man fram hur många procent som kommer från respektive blomma.Rimfrostmönster på honung kan uppstå vid låg vattenhalt och när den är orörd och kristalliseras i burken. Det är inget fel och ger ingen smakförändring utan honungen har fortfarande sin höga kvalitet. Detta är en hantverksmässigt framställd säsongsprodukt som inte har värmebehandlats eller pastöriserats.Användning av Maries Bihantverk LindhonungAnvänd Maries Bihantverk Lindhonung vid bakning, i en kopp te eller njut av den precis som den är.