Happy Green Mandelmjöl - Ekologiskt mandelmjöl Mandelträdet är ett träd inom plommonsläktet som historiskt sett vuxit framförallt runt Medelhavet. När detta träd vuxit sig stort och ståtligt blommar vackra, vita blommor och trädet bildar stenfrukter vars fröer är vad vi känner till som mandlar - dessa ljuvliga, ljusa nötter med sin karaktäristiska smak och goda, fasta konsistens. Inte bara är de goda att äta som de är utan gör sig även ypperligt i mjölform. Happy Greens ekologiska mandelmjöl framställs ur ekologiskt odlade mandlar som efter att de varsamt plockats mals till ett mjöl med en mild smak av mandel. Användning av Happy Green Mandelmjöl Vårt ekologiska mandelmjöl kan användas i allt från kakor till pizzabottnar till pannkakor och pajdegar. Det går även utmärkt att blanda i smoothies för fylligare konsistens och en liten boost av protein. Tack vare att det är glutenfritt är det ett utmärkt alternativ för den som utesluter gluten och även den som äter lågkolhydratkost då det har har en låg halt kolhydrater. De där smarriga bakverken som gärna får smaka lite mandel som mandelkaka, mandelkubb, mazariner och söta pajer som äppelpaj gör sig dessutom lite extra bra tillsammans med mandelmjöl! Näring Happy Green Mandelmjöl har en hög halt protein och likaså fiber samt låg halt av kolhydrater.